Broer en zus maken hun droom waar in Emmen: Napoleon Wine & Dine

Al jaren dromen Chantal en Jeroen Merkx over een eigen restaurant. In juli is het zover. Dan openen broer en zus hun eigen bedrijf: Napoleon Wine & Dine.



Ze kunnen uitstekend met elkaar overweg. En dat ze ook goed samen kunnen werken, dat bewezen ze bij wokrestaurant Flamingo’s Plaza en café-restaurant Groothuis in Emmen. Chantal (26) en Jeroen (23) Merkx uit Emmen zijn nog jong, maar ze hebben opgeteld al heel wat jaren ervaring in de horeca.

Het werk doen ze met plezier, maar vooral de laatste twee jaar begon het steeds meer te kriebelen. Wat zou het toch leuk zijn om samen een restaurant te gaan runnen. ,,Iets met Oosterse en Europese gerechten, met uitgesproken en explosieve smaken’’, zegt Jeroen.

De handen uit de mouwen

De tijd van mijmeren is sinds kort voorbij. De handen kunnen uit de mouwen. Het duo neemt zijn intrek in het voormalige restaurant Pardoes aan de Kolhoopstraat. Deze uitspanning sloot ruim een maand geleden de deuren. ,,Toen we hoorden dat dit gebouw beschikbaar was, waren we meteen enthousiast’’, zegt Chantal. ,,Het is een aansprekend pand op een plek waar veel mensen langskomen.’’

Toch trekken broer en zus er niet zomaar in. Het interieur, maar ook de buitenkant wordt eerst flink onder handen genomen. ,,We willen een wat klassiek interieur. En het exterieur van het pand wordt donkerder gemaakt. Met daarbij een aantal opvallende markiezen.’’

Bijzondere naam

Broer en zus hebben vooral ervaring in het bedienen van gasten. Om in het eigen restaurant bezoekers iets bijzonders voor te kunnen schotelen, heeft het duo al een ervaren kok vastgelegd. Jeroen: ,,Dit moet een plek worden waar Bourgondiërs heerlijk kunnen eten, maar ook waar mensen terecht kunnen voor een borrel met bittergarnituur. Die combinatie is heel goed mogelijk. Dat hebben wij onder meer gezien in een restaurant in Sneek.’’

Dat restaurant heet ‘t Vaticaan. Een bijzondere naam en daar hebben Chantal en Jeroen Merkx ook voor gekozen. Hun bedrijf gaat Napoleon Wine & Dine heten.

Chantal: ,,Toen ik eerder dit jaar op vakantie ging, zat ik met mijn vriend op Schiphol in Café Rembrandt. Grappige naam, dacht ik. Ik begon aan andere beroemde mensen te denken en zo kwam ik op de naam Napoleon. Ik belde meteen mijn broer en zei: ‘Napoleon, dat zou een mooie naam zijn voor ons eigen restaurant’. Hoe hij reageerde? Hij vond het meteen een goed idee.’’

Bron: dvhn.nl